
1. Найкраще купувати каву, яку було обсмажено в Україні не більше ніж місяць тому. Тож, не соромтеся запитати у продавця дату обсмаження та не закуповуйте каву на кілька місяців наперед.
Чому?
Бо пік смаку - це перші 2 тижні після обсмаження.
Через 2-3 місяці кава починає поступово втрачати смак та аромат і повністю втрачає їх через рік.
⠀
Тож, якщо обсмажена кава кілька місяців мандрувала, полежала на митниці, а потім здолала великий логістичний шлях до полиць супермаркетів та вашої чашки, від первинного смаку залишиться приблизно нічого.
⠀
2. Пакування має бути непрозорим та мати дегазуючий клапан.
⠀
3. Мелену каву можна купувати, якщо ви плануєте її випити за кілька днів.
⠀
Благаємо: не купуйте 1 кг меленої кави - це гроші на вітер. Максимум - 250 грамів.
Краще придбати недорогу кавомолку та молоти каву безпосередньо перед приготуванням.
⠀
4. Відрізнити свіжу каву від несвіжої можна по запаху.
Свіжа кава дуже духмяна та багата на відтінки кавової ягоди - не потрібно бути профі, аби це відчути.
⠀
ПОПЕРЕДЖАЄМО!
Кава свіжого обсмаження має побічний ефект: після неї ви вже ніколи не погодитеся на "стару" каву.

Kommentare