top of page
Пошук

ЩО потрібно знати, аби купити смачну каву?

Оновлено: 20 черв. 2022 р.


1. Найкраще купувати каву, яку було обсмажено в Україні не більше ніж місяць тому. Тож, не соромтеся запитати у продавця дату обсмаження та не закуповуйте каву на кілька місяців наперед.

Чому?

Бо пік смаку - це перші 2 тижні після обсмаження.

Через 2-3 місяці кава починає поступово втрачати смак та аромат і повністю втрачає їх через рік.

Тож, якщо обсмажена кава кілька місяців мандрувала, полежала на митниці, а потім здолала великий логістичний шлях до полиць супермаркетів та вашої чашки, від первинного смаку залишиться приблизно нічого.

2. Пакування має бути непрозорим та мати дегазуючий клапан.

3. Мелену каву можна купувати, якщо ви плануєте її випити за кілька днів.

Благаємо: не купуйте 1 кг меленої кави - це гроші на вітер. Максимум - 250 грамів.

Краще придбати недорогу кавомолку та молоти каву безпосередньо перед приготуванням.

4. Відрізнити свіжу каву від несвіжої можна по запаху.

Свіжа кава дуже духмяна та багата на відтінки кавової ягоди - не потрібно бути профі, аби це відчути.

ПОПЕРЕДЖАЄМО!

Кава свіжого обсмаження має побічний ефект: після неї ви вже ніколи не погодитеся на "стару" каву.



15 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page