top of page
Пошук

Що додати в каву влітку?

Взимку каву готують із корицею та гвоздикою, кардамоном та мускатним горіхом. А ось влітку хочеться чогось більш свіжого.


Пропонуємо вам 5 ідей для літніх кавових напоїв, що освіжають.

А головне приготувати їх удома дуже просто!

Що додати в каву влітку? 5 ідей для кавових напоїв, що освіжають
 
М'ЯТА

Навіть гаряча кава з м'ятою залишає по собі прохолодний посмак. Найкраще смакує зі шматочком чорного шоколаду.

Кава з м'ятою

Рецепт №1: Кава з м'ятою для джезви:

Разом зі свіжозмеленою кавою покладіть на дно джезви 3–4 великі листочки м'яти та трохи тростинного цукру. Залийте звичним для вас об'ємом води (100-200 мл) і готуйте на повільному вогні до перших ознак закипання. Перелийте в чашку та насолоджуйтесь.


Рецепт № 2: Кава з м'ятою для будь-яких способів приготування:

Візьміть кілька листочків м'яти та добре розімніть їх на дні чашки з невеликою кількістю цукру — листя має пустити сік. Паралельно приготуйте каву та одразу влийте її в чашку з м'ятою. За бажанням додайте лід.

 
ЛИМОН

Всім добре відомий рецепт чорного чаю з лимоном. Але й у каві лимон також дуже доречний — він додає напою приємну кислинку та свіжість.

Якщо полюбляєте більш пікантні нотки, спробуйте також додати замість лимону лайм — окрім свіжості він надає легку гіркуватість.

Кава з лимоном, італійська кава романо

Рецепт №3: Кава з лимоном

Приготуйте каву в улюблений спосіб - у джезві, гейзерній кавоварці, пуровері, аеропресі або кавомашині (150-200 мл). Розлийте по чашках, додайте трохи цукру та по шматочку лимона.


Рецепт №4: Класична італійська кава з лимоном "Романо"

Кава "Романо" - яскрава та ароматна кава еспресо. Подають її разом із лимонним соком та лимонною цедрою, приправленою цукром або медом. Напій миттєво бадьорить і освіжає.

Ідеально смакує з тостами, джемами та панкейками.


Інгредієнти на 2 порції:

  • Кава мелена 3 чайні ложки

  • Лимон 0,5 шт

  • Цукор 2 чайні ложки

  • Вода 200-300 Мілілітрів (на свій смак)

Приготування:

  1. Приготуйте еспресо в кавомашині або в турці на плиті. Вона має бути міцною.

  2. Обшпарте окропом лимон, натріть невелику кількість лимонної цедри на тертці та викладіть її у чашки. Влийте каву.

  3. Вичавіть по 1 чайній ложці лимонного соку в кожну чашку. Додайте тростинний цукор або квітковий мед.

  4. Подавайте каву "Романо", прикрасивши її долькою лимону або цедрою.

 
АПЕЛЬСИН

Найвідоміша варіація з такою добавкою бамбл-кава.

Але вдома можна і не ускладнювати: у будь-якому випадку поєднання «кави + апельсин» буде безпрограшним.

Кава з апельсином. Кава з апельсиновим соком. Кава бамбл. Coffee bumble

Рецепт №5: Кава з апельсиновим соком

Приготуйте порцію еспресо або американо об'ємом близько 50-100 мл, а потім влийте в неї 100 мл свіжого апельсинового соку. Ви можете попередньо охолодити каву або покласти кілька кубиків льоду. Якщо апельсин солодкий, вам навіть не знадобиться додатковий підсолоджувач.


Рецепт №6: Кава з апельсиновим соком bumble coffee, бамбл-кава

Згідно з оригінальним рецептом, кава та апельсиновий сік повинні бути доповнені карамельним сиропом і льодом і налиті в прозору склянку шарами, щоб вийшов смугастий, як джміль (bumble), коричнево-жовтий напій.


Інгредієнти на 1 порцію:

  • 2 еспресо (60 мл)

  • 100 мл апельсинового соку

  • 20 мл карамельного сиропу

  • лід

Приготування:

  1. Приготуйте 2 еспресо.

  2. Викладіть на дно високої товстої склянки шар зі шматочків льоду і полийте його карамельним сиропом.

  3. Поверх льоду влийте 100 мл свіжого апельсинового соку.

  4. Третім шаром має стати кава: обережно додайте його, щоб він мінімально змішався із соком.

Все, ваш «Джміль» готовий!

 
ПОЛУНИЦЯ або СУНИЦІ

Так само, як і цитрусові, полуниця викликає асоціації з літом та свіжістю. Додавати її в каву можна різними способами, результат завжди буде однаково яскравим та незвичайним.

Бонусом ви отримаєте набір антиоксидантів, вітамінів та клітковини.



Рецепт №7: Кава з полуницею тепла

Наріжте невеликими кубиками стиглі ягоди полуниці або суниці, та покладіть на дно чашки. Приготуйте порцію кави (150-200 мл) і, давши їй трохи охолонути, влийте в чашку поверх ягід.

За бажання додайте тростинний цукор, мед або м'яту.


Рецепт №8: Кава з полуницею холодна

Приготуйте порцію чорної кави (50-100 мл), паралельно збийте в блендері кілька стиглих ягід, пів склянки льоду та трохи цукру. Викладіть у чашку полунично-крижану суміш і залийте зверху готовою кавою.

Прикрасити можна збитими вершками та м'ятою.

 
ЛАВАНДА

З лавандою часто готують каву раф у кав'ярнях.

Пропонуємо вам два рецепти кави з лавандою, які можна легко приготувати вдома.


Рецепт №9: Кава з лавандою для джезви

Візьміть гілочку лаванди або 6-8 бутонів. Покладіть у джезву разом із меленою кавою та цукром, влийте воду, доведіть до початкової стадії кипіння і розлийте по чашках.

За бажанням можна додати невелику кількість збитого молока — так ви отримаєте домашній аналог лавандового лате.


Рецепт №10: Лавандовий раф у домашніх умовах

Має ніжний вершковий смак з легким квітковим відтінком


Інгредієнти на 1 порцію:

  • тонко змелена кава — 15 грамів

  • ванільний цукор — 1 чайна ложка

  • вершки 10% жирності — 100 мл

  • квітки лаванди — 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Приготуйте порцію еспресо в джезві або кавомашині

  2. Подрібніть у кавомолці ванільний цукор з квітками лаванди та всипте суміш в еспресо.

  3. Збийте розігріті вершки за допомогою вінчика, пари або блендера та також додайте в еспресо.

 

Зберігайте рецепт на своїх сторінках в соцмережах (справа вверху - Поділитися) та поділіться враженнями: який рецепт сподобався найбільше та що ви обов'язково спробуєте.


Нагадаємо також, що якісну каву та обладнання для приготування смачної кави вдома ви можете завжди придбати в нашому інтернет-магазині CoffeeOnline

82 перегляди1 коментар

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page