Взимку каву готують із корицею та гвоздикою, кардамоном та мускатним горіхом. А ось влітку хочеться чогось більш свіжого.
Пропонуємо вам 5 ідей для літніх кавових напоїв, що освіжають.
А головне — приготувати їх удома дуже просто!
М'ЯТА
Навіть гаряча кава з м'ятою залишає по собі прохолодний посмак. Найкраще смакує зі шматочком чорного шоколаду.
Рецепт №1: Кава з м'ятою для джезви:
Разом зі свіжозмеленою кавою покладіть на дно джезви 3–4 великі листочки м'яти та трохи тростинного цукру. Залийте звичним для вас об'ємом води (100-200 мл) і готуйте на повільному вогні до перших ознак закипання. Перелийте в чашку та насолоджуйтесь.
Рецепт № 2: Кава з м'ятою для будь-яких способів приготування:
Візьміть кілька листочків м'яти та добре розімніть їх на дні чашки з невеликою кількістю цукру — листя має пустити сік. Паралельно приготуйте каву та одразу влийте її в чашку з м'ятою. За бажанням додайте лід.
ЛИМОН
Всім добре відомий рецепт чорного чаю з лимоном. Але й у каві лимон також дуже доречний — він додає напою приємну кислинку та свіжість.
Якщо полюбляєте більш пікантні нотки, спробуйте також додати замість лимону лайм — окрім свіжості він надає легку гіркуватість.
Рецепт №3: Кава з лимоном
Приготуйте каву в улюблений спосіб - у джезві, гейзерній кавоварці, пуровері, аеропресі або кавомашині (150-200 мл). Розлийте по чашках, додайте трохи цукру та по шматочку лимона.
Рецепт №4: Класична італійська кава з лимоном "Романо"
Кава "Романо" - яскрава та ароматна кава еспресо. Подають її разом із лимонним соком та лимонною цедрою, приправленою цукром або медом. Напій миттєво бадьорить і освіжає.
Ідеально смакує з тостами, джемами та панкейками.
Інгредієнти на 2 порції:
Кава мелена — 3 чайні ложки
Лимон — 0,5 шт
Цукор — 2 чайні ложки
Вода — 200-300 Мілілітрів (на свій смак)
Приготування:
Приготуйте еспресо в кавомашині або в турці на плиті. Вона має бути міцною.
Обшпарте окропом лимон, натріть невелику кількість лимонної цедри на тертці та викладіть її у чашки. Влийте каву.
Вичавіть по 1 чайній ложці лимонного соку в кожну чашку. Додайте тростинний цукор або квітковий мед.
Подавайте каву "Романо", прикрасивши її долькою лимону або цедрою.
АПЕЛЬСИН
Найвідоміша варіація з такою добавкою — бамбл-кава.
Але вдома можна і не ускладнювати: у будь-якому випадку поєднання «кави + апельсин» буде безпрограшним.
Рецепт №5: Кава з апельсиновим соком
Приготуйте порцію еспресо або американо об'ємом близько 50-100 мл, а потім влийте в неї 100 мл свіжого апельсинового соку. Ви можете попередньо охолодити каву або покласти кілька кубиків льоду. Якщо апельсин солодкий, вам навіть не знадобиться додатковий підсолоджувач.
Рецепт №6: Кава з апельсиновим соком — bumble coffee, бамбл-кава
Згідно з оригінальним рецептом, кава та апельсиновий сік повинні бути доповнені карамельним сиропом і льодом і налиті в прозору склянку шарами, щоб вийшов смугастий, як джміль (bumble), коричнево-жовтий напій.
Інгредієнти на 1 порцію:
2 еспресо (60 мл)
100 мл апельсинового соку
20 мл карамельного сиропу
лід
Приготування:
Приготуйте 2 еспресо.
Викладіть на дно високої товстої склянки шар зі шматочків льоду і полийте його карамельним сиропом.
Поверх льоду влийте 100 мл свіжого апельсинового соку.
Третім шаром має стати кава: обережно додайте його, щоб він мінімально змішався із соком.
Все, ваш «Джміль» готовий!
ПОЛУНИЦЯ або СУНИЦІ
Так само, як і цитрусові, полуниця викликає асоціації з літом та свіжістю. Додавати її в каву можна різними способами, результат завжди буде однаково яскравим та незвичайним.
Бонусом ви отримаєте набір антиоксидантів, вітамінів та клітковини.
Рецепт №7: Кава з полуницею тепла
Наріжте невеликими кубиками стиглі ягоди полуниці або суниці, та покладіть на дно чашки. Приготуйте порцію кави (150-200 мл) і, давши їй трохи охолонути, влийте в чашку поверх ягід.
За бажання додайте тростинний цукор, мед або м'яту.
Рецепт №8: Кава з полуницею холодна
Приготуйте порцію чорної кави (50-100 мл), паралельно збийте в блендері кілька стиглих ягід, пів склянки льоду та трохи цукру. Викладіть у чашку полунично-крижану суміш і залийте зверху готовою кавою.
Прикрасити можна збитими вершками та м'ятою.
ЛАВАНДА
З лавандою часто готують каву раф у кав'ярнях.
Пропонуємо вам два рецепти кави з лавандою, які можна легко приготувати вдома.
Рецепт №9: Кава з лавандою для джезви
Візьміть гілочку лаванди або 6-8 бутонів. Покладіть у джезву разом із меленою кавою та цукром, влийте воду, доведіть до початкової стадії кипіння і розлийте по чашках.
За бажанням можна додати невелику кількість збитого молока — так ви отримаєте домашній аналог лавандового лате.
Рецепт №10: Лавандовий раф у домашніх умовах
Має ніжний вершковий смак з легким квітковим відтінком
Інгредієнти на 1 порцію:
тонко змелена кава — 15 грамів
ванільний цукор — 1 чайна ложка
вершки 10% жирності — 100 мл
квітки лаванди — 0,5 чайної ложки
Приготування:
Приготуйте порцію еспресо в джезві або кавомашині
Подрібніть у кавомолці ванільний цукор з квітками лаванди та всипте суміш в еспресо.
Збийте розігріті вершки за допомогою вінчика, пари або блендера та також додайте в еспресо.
Зберігайте рецепт на своїх сторінках в соцмережах (справа вверху - Поділитися) та поділіться враженнями: який рецепт сподобався найбільше та що ви обов'язково спробуєте.
Нагадаємо також, що якісну каву та обладнання для приготування смачної кави вдома ви можете завжди придбати в нашому інтернет-магазині CoffeeOnline
Просто обожнюю каву з лимоном! :)